25. martā Rēzeknes tehnikumā notika ikgadējais Lieldienu Meikatons. Šogad dalību ņēma 1 Cp, 2 Cp, 3 C mācību grupas. Katra grupa sīvi cīnījās tādās disciplīnās, kā pārtikas produktu un izejvielu atpazīšana, terminoloģijas pārzināšana, aprēķinu veikšana pārtikas produktu zudumu noteikšanā, cenu kalkulācijā, uzturvērtības un kaloritātes rēķināšana, kā arī uzdevumi, nostiprinot praktiskas zināšanas par ēdināšanas uzņēmumu iekārtu veidiem, to lietošanu un drošību. Praktiskajā daļā 1 Cp mācību grupa sacentās olu krāsošanas prasmēs, savukārt 2 Cp un 3 C mācību grupas izlozēja “melnās kastes” izejvielas un izstrādāja tehnoloģisko dokumentāciju, kā arī veica olu ēdiena pagatavošanu. Lieldienu Meikatons, tā ir iespēja audzēkņiem pārbaudīt savas zināšanas un prasmes, pierādīt savas līdera spējas un trenēt savu spēju strādāt komandā.

Rezultāti:

Paldies skolotājām Nataļjai Anosovai, Dzidrai Babrai, Samantai Gailei un Ritai Melnei, par Lieldienu meikatona uzdevumu izstrādi un organizēšanu.

Atvērto Durvju Diena RĒZEKNES TEHNIKUMĀ

26.aprīlī no plkst. 10:00 – 14:00

Programma:

10:00 – ADD atklāšana – prezentācija

11:00 – Kahoot spēle Nr.1

12:00 – Jauniešu jauktā kora un instrumentālo ansambļu koncerts

12:30 – tikšanās ar Jauniešu pašpārvaldi

13:00 – Kahoot spēle

13:45 – loterija (piedalās visi reģistrētie apmeklētāji) un apbalvošana

Izvēlies Rēzeknes tehnikumu un:

2024.gadā 4.aprīlī no plkst. 10.00 līdz 14.00 Rēzeknes tehnikumā, Varoņu iela 11a notiks asins donoru diena.

Asinis ziedot ir aicināti visu grupu asins donori. Valsts asinsdonoru centrs nodrošina katram donoram pusdienu naudu 4,27 EUR.

LĪDZI JĀŅEM PERSONU APLIECINOŠS DOKUMENTS UN BANKAS KONTA NUMURS!

Uzziņai: Darba attiecībās esošam donoram pienākas brīva diena saskaņā ar LR Darba likuma 74.pantā noteikto atlīdzību (ja darbiniekam ir noteikta laika alga – izmaksā noteikto darba samaksu, ja akorda alga – izmaksā vidējo izpeļņu), ja, “iepriekš par to paziņojot darba devējam, ārstniecības iestādē nodod asinis”. “Darbiniekam, kurš ārstniecības iestādē nodod asinis, pēc katras šādas dienas piešķir atpūtas dienu, izmaksājot 74. panta trešajā daļā noteikto atlīdzību. Darbiniekam un darba devējam vienojoties, šo atpūtas dienu var piešķirt citā laikā.” Asins donori trīs līdz četru darba dienu laikā pēc asins ziedošanas var interesēties par analīžu rezultātiem pa bezmaksas tālruni: 8000 0003.

2024. gada 12.martā Rēzeknes tehnikumā notika AMI centra organizētās sacensības novusā jaunietēm.

1. vieta – Rēzeknes tehnikums

2. vieta – Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums

3. vieta – Jēkabpils Tehnoloģiju tehnikums

4. vieta – LBTU Malnavas Koledža

Apsveicam Rēzeknes tehnikuma komandas jaunietes!

Komandā spēlēja: Kitija Berķe, Evelīna Kubaka, Agita Milliņa, Samanta Novikova

Komandas treneris – Aivars Šutka

2024. gada 5. martā Maltā notika “Top! Kauss” volejbola turnīrs vidusskolu grupā. Rēzeknes tehnikumu jauniešu komanda izcīnīja pirmo vietu un meiteņu komanda izcīnīja otro vietu

2024. gada  15. februārī  Latgales Industriālā tehnikuma jaunajā sporta zālē tika aizvadītas pirmās reģionālās grupu turnīra spēlēs – RTK AMI. 34. sporta spēles volejbolā jauniešiem. Sacensībās piedalījās komandas no Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma, Rēzeknes tehnikuma, Jēkabpils Tehnoloģiju tehnikuma un Latgales Industriālā tehnikuma.

1.vieta – Latgales Industriālais tehnikums

2. vieta – Rēzeknes tehnikums

3. vieta – Jēkabpils Tehnoloģiju tehnikums

4. vieta – Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums

Komandā spēlēja: Kristers Briedītis, Kristaps Krievs, Didzis Korklis, Dmitrijs Mošerenoks, Ilja Razvodins, Ralfs Dambītis, Rinalds Ornicāns

Komandas treneris – Sergejs Vasiljevs

2024. gada 16. janvāri Rēzeknes tehnikumā dambreti spēlēja Latgales reģiona jaunieši un jaunietes. Uz sacensībām bija ieradušās 6 komandas.

Šajā nelielajā konkurencē komandu vērtējums bija sekojošs – jauniešiem:

1. vieta – Jēkabpils Tehnoloģiju tehnikums,

2. vieta – LBTU Malnavas koledža,

3. vieta – Rēzeknes tehnikums.

Jaunietēm:

1. vieta – Rēzeknes tehnikums,

2. vietā – Jēkabpils TT,

3. vieta – LBTU Malnavas koledža.

Apsveicam!

14. martā Rēzeknes tehnikumā notika ikgadējā valsts mēroga kompleksā olimpiāde Pārtikas produktu tehnoloģiju jomā.Šogad olimpiādē piedalījās Valmieras tehnikuma, Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma (Rīga un Preiļu struktūrvienība) un Rēzeknes tehnikuma 2. un 3. kursu izglītojamie.  Olimpiādes uzdevumos tika integrēts dažādu mācību kursu un priekšmetu saturs: pārtikas ražošanas tematika, angļu valoda, ķīmija, matemātiskie aprēķini. Konkursanti teica, ka saturs bija pietiekoši sarežģīts, bet līdz ar to rosinošs turpmākai zināšanu pilnveidei.

Skolotājas G.Meikulova un D.Gricika izglītojamajiem piedāvāja arī meistarklases – ,,Glazēto biezpiena sieriņu’’ un cepumu ,,Madlēna’’ gatavošanu. Visi darbojās ar interesi un rezultāts izdevās lielisks!

Pasākuma noslēgumā ar jaunu repertuāru klātesošos priecēja  Rēzeknes tehnikuma koris ,,Šūpoles” Solvitas Pavlovskas vadībā.

Paldies visiem skolotājiem, kuri sagatavoja izglītojamos olimpiādei!

Paldies Rēzeknes tehnikuma darba grupai, kura izstrādāja daudzveidīgus uzdevumus, kā arī organizēja konkursa norisi: Nellijai Gudai, Guntai Meikulovai, Danai Gricikai, Ritai Melnei, Ingai Bukšai – Ciršai, Rasmai Tretjakovai, Kristīnei Pavelkovskai, Dainim Susejam.

Informāciju sagatavoja direktora vietniece Irēna Kroiče

14.martā Rēzeknes tehnikumā notika IP “Pārtikas produktu tehnoloģija” metodiskās jomas sanāksme, kurā piedalījās Valmieras tehnikuma, Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma (Rīga un Preiļu struktūrvienība) un Rēzeknes tehnikuma profesionālās izglītības pedagogi un administrācijas pārstāvji. 

Darba kārtības galvenais jautājums bija: profesionālo kompetenču  moduļu sasniedzamo rezultātu vienotu pārbaudes darbu izstrāde. Tika apspriests pārbaudes darbu saturs, vērtēšanas kritēriji, pārbaudes darbu noformējums un izstrādes laika grafiks, kā arī sadarbības iespējas starp izglītības iestādēm.

Informāciju sagatavoja direktora vietniece Irēna Kroiče

13.martā izspēlējām konkursa ,,Erudīts 2024” 2.spēli “PAR KINO”. Startēja 20 komandas un pēc tradīcijas konkursā bija gan jautājumu aplis, gan vizuālie un audio uzdevumi, noslēgumā arī azartiskais Kahoot! Prieks, ka godagotās vietas šoreiz izcīnīja pavisam citi dalībnieki – tas nozīmē, ka cīņa par uzvaru  kopvērtējumā kļūst spraigāka.

Nākamā spēle ,,PAR DABU” notiks aprīļa mēnesī un tajā, saskaņā ar nolikumu piedalīsies 15 komandas ar augstāko punktu skaitu kopvērtējumā.

Sveicam uzvarētājus un nākamās spēles dalībniekus!

Īpašs paldies Rotai Ivanovai par atbalstu spēles satura sagatavošanā! Paldies par sadarbošanos Samantai Rakovai un Samantai Sparānei, Sindijai Guntrai Škurovai un Alisai Gromovai!

S.Pavlovska, spēles organizators