Jaunumi
Ēdienu gatavotāju konkurss
- Izveidots 12 marts 2015
2015. gada 5. martā Rēzeknes tehnikumā notika izglītojamo profesionālās meistarības konkurss ēdienu gatavošanā. Piedalījās 9 izglītojamie no mācību vietām Lūznavā, Zilupē un Rēzeknē.
Katram dalībniekam bija jāpagatavo divi ēdieni - viens siltais pamatēdiens, kurā obligāti jāizmanto cāļa gaļa un selerijas sakne, Ēdiena sastāvā jāiekļauj kā minimums viena cieti saturoša piedeva, kā minimums viena mērce un kā minimums divi dārzeņi. Otrs ēdiens - karstā uzkoda no Melnās kastes, kuras receptūru dalībnieks izvēlējās izlozes kārtībā ( Receptūras no R. Zommera grāmatas "Mūsdienu latviskā virtuve")
Konkursa norisi vērtēja kompetenta žūrijas komisija 3 skolotāju sastāvā.
Rezultātā:
1.vieta – Kristīnei Rivčai (mācību vieta – Rēzekne), skolotāja Natālija Jemeļjanova,
2.vieta – Lindai Kropai (mācību vieta Lūznava), skolotāja Silvija Zaremba,
3.vieta – Kristīnei Jeremerjevai (mācību vieta Zilupe), skolotāja Zoja Teplova
Konkursa 1. vietas ieguvējs piedalās konkursa „Ēdināšanas pakalpojumi” pusfinālā Priekuļu tehnikumā .
Paldies skolotājiem un izglītojamajiem par piedalīšanos un ieguldīto darbu gatavojoties konkursam.
Struktūrvienības vadītāja praktisko apmācību jomā Rita Melne