Rēzeknes tehnikums

Kļūsti par profesionāli!

Jaunumi

Cittautu virtuves ēdienu gatavošana un pasniegšana.”

meistarklase201813Restorānu servisa skola sadarbībā ar Valsts izglītības attīstības aģentūru organizēja meistarklasi Eiropas Savienības fondu darbības programmas „Izaugsme un nodarbinātība” 7.2.1.specifiskā atbalsta mērķa „Palielināt nodarbinātībā, izglītībā vai apmācībās neiesaistītu jauniešu nodarbinātību un izglītības ieguvi Jauniešu garantijas ietvaros” pasākuma “Sākotnējās profesionālās izglītības programmu īstenošana Jauniešu garantijas ietvaros” projekta (vienošanās Nr. 7.2.1.2./15/I/001), un Eiropas Savienības fondu darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 8.4.1. specifiskā atbalsta mērķa “Pilnveidot nodarbināto personu profesionālo kompetenci” Eiropas Sociālā fonda projektaNr.8.4.1.0/16/I/001 “Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide” ietvaros veiktā iepirkuma “Profesionālo prasmju paraugdemonstrējumi profesionālās izglītības iestādē", (identifikācijas numurs VIAA 2018/12 ESF) ietvaros.

2018. gada 23. februārī, savas nozares profesionāļi - restorāna “Ferma” šefpavārs Māris Astičs un restorāna “Muusu” šefpavārs Kaspars Jansons viesojās Rēzeknes tehnikumā, kur kopā ar Rēzeknes tehnikuma mācību vietas Rēzekne mācību grupas 1Ep-JG un Zilupes mācību grupas 1Epz-JG izglītojamajiem darbojās radošā meistarklasē.

Izglītojamajiem bija lieliska iespēja darboties kopā ar pieredzējušiem pavāriem, kuri deva jaunas iemaņas un pieredzi.

Meistarklases tēma “Dažādu reģionu ēdienu jaunās garšas. Cittautu virtuves ēdienu gatavošana un pasniegšana.”

Meistarklases tēmā tika īstenotas šādas tematikas:

  1. Pasaules klasiskie ēdieni- uzkodas, pamatēdieni, deserti (Francija, Itālija, Āzija u.c.);
  2. Dažādu tautu klasiskais ēdiens- vēsture, tradīcijas, klasiskā pasniegšana, izmaiņas mūsdienās;
  3. Pīles gaļa, liellops, sieri – to daudzveidība un izmantošana, šokolādes fondants, krēms brulē u.c. pasaules ēdieni.

meistarklase20181 meistarklase20182 

meistarklase20183 meistarklase20184 

Meistarklases procesā tika pagatavoti šādi ēdieni:

     Romiešu salāti ar grilētu cūkas krūtiņu, anšovu mērci un cieto sieru

meistarklase20185

Laša filejas tartars ar jēlu paipalu olu, notecinātu skābo krējumu un sīpolu lociņu vinegreta mērci

meistarklase20186 meistarklase20187 

Jaunlopa karpačo ar sīpolu biešu čatniju, rukolas lapām, trifeļu svaigsieru un drupināto cieto sieru.

meistarklase20188 meistarklase20189 

Rizoto ar baravikām, garnelēm un trifeļu eļļu

meistarklase201810

Lauku vistas trifeļu balotīne ar pērļu grūbu kroketi un šitakē sēnēm, dedzinātu burkānu biezeni un ābolu sidra timiāna krējuma buljonmērci

meistarklase201811

Liellopa steiks ar kartupeļu fondantu, ķiršu tomātiem un sarkanvīna zaļo pipargraudu mērci

meistarklase201812

Paldies Mārim Astičam, Kasparam Jansonam par meistarklasi, un brīnišķīgi pagatavotajiem ēdieniem un jaunām iemaņām!

meistarklase201813

Aktīvā pozīcija: Sākums Aktualitātes Jaunumi Cittautu virtuves ēdienu gatavošana un pasniegšana.”

Kontaktinformācija

Varoņu iela 11a, Rēzekne, LV-4604
Tālr.: +371 646 33664
Fakss: + 371 646 32665
E-pasts: pasts@rezeknestehnikums.lv
Citi kontakti