Konkursa ,,SkillsLatvia 2023” pusfināls nominācijā ,,Ēdienu gatavošana’’

14. februārī VSIA Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā notika Nacionālā jauno profesionāļu meistarības konkursa ,,SkillsLatvia 2023” pusfināls nominācijā ,,Ēdienu gatavošana’’, kur Rēzeknes tehnikumu pārstāvēja 2. kursa grupas 2C izglītojamais Dzintars Lukjanovs.

Konkursā 6 stundu laikā bija jāpagatavo:

  • dzidrināta zivju buljona zupa, izmantojot obligātos produktus: laša foreli, fenheli, burkānus, puravus, vistu olas;
  • pamatēdiens no cūkgaļas filejas 2 veidu tehnikās, izmantojot brokoļus un papriku, kā arī pagatavojot piedevas un 2 siltās mērces;
  • restorāna deserts no burkāniem un cidonijām, izmantojot balto

šokolādi un zaļās tējas pulveri.

Notika arī ,,aklās degustācijas’’ konkurss ar iepriekš nezināmu uzdevumu saturu.

          Komisija vērtēja ne tikai ēdienu pagatavošanas un pasniegšanas prasmes, bet arī  prasmi maksimāli samazināt produktu atkritumu daudzumu, darba organizāciju un kultūru, ēdienu noformēšanu, prasmi prezentēt pagatavoto ēdienu, pārzinot profesionālo terminoloģiju valsts valodā un svešvalodā.

Dzintars sekmīgi izpildīja paredzētos uzdevumus, īpaši labi izdevās zupas un pamatēdiena pagatavošana.

Dzintara atziņas:

Konkurss bija iespēja pārbaudīt savas prasmes, gūt jaunu pieredzi, kā arī komunicēt ar nozares profesionāļiem. Tā bija mācīšanās pārvarēt bailes un satraukumu.

Iesaistieties pasākumos, jaunos izaicinājumos, neatsakieties no piedāvātajām iespējām! 

Paldies Dzintaram Lukjanovam par uzdrošināšanos, atbildību, centību, neatlaidību, pozitīvu attieksmi un mērķtiecību! Lai iesāktais ceļš uz profesionalitāti un personisko izaugsmi veiksmīgi turpinās!

Paldies skolotājai Samantai Gailei par ieguldīto darbu Dzintara sagatavošanā konkursam! Lai izturība, iedvesma un radošas idejas arī turpmāk!

Informāciju sagatavoja direktora vietniece  Irēna Kroiče                          


Ziņa ievietota 17.02.2023 (atjaunota 23.02.2023)

Pāriet pie ziņu saraksta