Lekcija – Ko nozīmē būt pavāram.

Ko nozīmē būt pavāram? Kā ikdienā ar izpratni gatavot ēdienu pielietojot “zerro weste” domāšanu? 29.maijā uz šiem un daudziem citiem jautājumiem meklēja atbildes Rēzeknes tehnikuma C, D un B grupu audzēkņi kopā ar saviem skolotājiem, fantastiskajiem restorāna ZEIT pārstāvjiem, šefpavāru Oļegu Koļesnikovu un Rēzeknes pilsētas un novada ēdināšanas uzņēmumu vadītājiem, kā arī viņu darbiniekiem. Lekcijas laikā tika uzsvērtas tēmas par ēdināšanas un viesmīlības dienestu sadarbību, par to ka mūsdienu pavāram ir jāpārzina arī ēdienu pasniegšanas un viesu apkalpošanas metodes. Praktiskajā nodarbībā ZEIT komanda dalījās ar interesantām receptēm un idejām vietējo izejvielu izmantošanā, piemēram, selerijas krēmzupa ar loku eļļu. Kā arī neizpalika, kaut kas tropiskāks, piemēram, garneļu tartars un ananāsu karpačo.

Paldies par atbalstu Latvijas Darba devēju konfederācijai, personīgi Jolantai Vjaksei un viņas komandai, kā arī Rēzeknes Tūrisma attīstības centra vadītājai Jeļenai Kijaško! Tikai sadarbojoties un darot kopā, mēs spējam augt un attīstīties.

Skolotāja S.Gaile


Ziņa ievietota 31.05.2023

Pāriet pie ziņu saraksta