Rēzeknes tehnikuma 2.C grupas audzēknis Gatis Delveris 30.martā piedalījās Starptautiskajā konkursā “Learn, Knov, Do, Can, Show”, ko organizēja Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums.
Kopumā konkursā piedalījās dalībnieki no 12 valstīm (Lietuvas, Igaunijas, Ukrainas, Turcijas, Itālijas u.c.) , pārstāvot dažādas profesijas, tajā skaitā arī pavāra, kurā startēja Gatis.
Kategorijā “Ēdienu gatavošana” konkursa uzdevumi bija:
– pagatavot šefpavāra komplimentu, iekļaujot obligātās izejvielas: svaigo sieru, kaņepes un dilles;
– pamatēdienu, iekļaujot obligātās izejvielas: cūkgaļas fileju, ābolu, zemesriekstus;
– desertu, iekļaujot obligātās izejvielas: smiltsērkšķu sulu, biezpienu, saldo krējumu.
Gatis uzdevumus izpildīja kvalitatīvi, ievērojot, gan laika grafiku, gan svara atbilstību; ēdienu gatavošanas tehnoloģijas bija pārdomātas, ņemot vērā jaunākās ēdienu gatavošanas tendences gan no uzturvērtības viedokļa, gan to garšu un struktūras sabalansēšanas ziņā.
Dalība konkursā deva iespēju ne tikai gūt vērtīgu pieredzi, bet arī jaunus iespaidus un kontaktus turpmākai sadarbībai.
Gatavojoties starptautiskajiem konkursiem, ļoti svarīgi ir strādāt skolotāju komandai, kas ir profesionāļi savā jomā. Paldies, skolotājiem, kas iesaistījās konkursanta sagatavošanā:
Ingai-Bukšai Ciršai par sagatavošanu profesionālā angļu valodas lietošanā;
Dzidrai Babrai tehnoloģiskās dokumentācijas izstrādē;
Samantai Gailei un Nataļjai Anosovai par ēdienu gatavošanu tehnoloģiju apgūšanu.
Informāciju sagatavoja direktora vietniece Irēna Kroiče




Attēlos: Gatis Delveris konkursa laikā un viņa gatavotie ēdieni